Docenten Zorg & Welzijn mee op zorgvisite

Na de succesvolle zorgvisites van de dames THe met mbo-leerlingen, zijn ook enkele docenten van ROC’s Zorg & Welzijn op zorgvisite geweest. Uitgangspunt van zorgvisites is om met andere ogen te kijken naar het gewenste thuisgevoel in woonzorglocaties. De docenten hebben een woonzorglocatie in hun eigen regio bezocht. Samen met de Dames THe hebben ze bij de betreffende locaties gekeken naar aandachtspunten die van belang zijn bij de beoordeling. Na afloop schreven zij een recensie over het beleefde thuisgevoel, zie onderstaande linkjes:

Mieke Hollander, directeur Zorg4Effect en voormalig directeur innovatie en creatie ROC-MN, had een reflectie gemaakt op de zorgvisites met docenten. Zo vond Mieke zorgvisite een schat aan positieve ervaringen voor ouderen en zorgprofessionals, zonder een zogeheten ‘blame and shame’-cultuur. Er valt veel van elkaar te leren, met makkelijk uitwisselbare informatie en een focus op anders kijken, denken en doen. Het zit vaak in kleine dingen. Mieke pleit om deze praktijkgerichte manier van leren op te nemen in het opleidingstraject van toekomstige zorgprofessionals.

Leyden Academy on Vitality and Ageing en Jo Visser fonds stimuleren vanuit hun gezamenlijke focus op onderwijsvernieuwing dit soort ontmoetingen in de praktijk.

 

 
Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles