Verslag Zorgvisite Sietske

Aan het begin van mijn studie riep ik dat ik nooit met ouderen zou willen werken. Het leek mij vooral saai en ik wist niet echt wat ik met ouderen aan moest. Ik had vooral het beeld van verzorgen in mijn hoofd, wassen en aankleden. Hoe ik ouderen verder kon helpen? Geen idee. 

Mijn beeld is door de zomervisite echt totaal anders. Je vergeet snel dat oude mensen ook jong geweest zijn. Ze vinden het over het algemeen leuk om te horen wat je als student allemaal meemaakt. En er zijn veel dingen die je met ouderen kan ondernemen, zoals spelletjes doen en muziek luisteren. Grapjes maken kan trouwens ook best met ouderen, zo zitten we vaak te lachen als ik op bezoek ben.

Soms kan het wel moeilijk zijn als een oudere op persoonlijk gebied iets naars heeft meegemaakt. Een meneer was zijn echtgenote verloren, ze waren al heel lang getrouwd. Hij was daar best vaak emotioneel over. Het is dan vooral moeilijk omdat je meeleeft. Maar moeilijke dingen horen er natuurlijk gewoon bij. Al met al is het ontzettend mooi dat je er kunt zijn voor mensen.

Ik hoop voor mezelf dat ik nog lang gezond blijf, en dat ik samen met mijn partner oud kan worden. Eenzaam oud worden lijkt mij echt het ergste. Ik hoop dat ik tot mijn dood een sterk sociaal netwerk heb met vertrouwde mensen die mij ondersteunen als ik bepaalde dingen niet meer kan. Ook hoop ik dat er mensen in mijn omgeving zijn die het beste met me voor hebben en mij hierbij helpen. Dat mijn wensen gerespecteerd worden, dat ik respectvol behandeld word. Mocht ik toch eenzaam of dement worden? Dan zou ik het fijn vinden dat er zoiets als de zomervisite ook voor mij beschikbaar is.’ 

 

 
Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles