Kammeraat

Kammeraat (Fries voor kameraad) is een maatje voor thuiswonende mensen met dementie en mantelzorgers. Daarbij staat niet de ziekte en beperkingen centraal, maar de persoon en de mogelijkheden. Kameraat verbindt zorgonderwijs en ondersteuning van mensen met dementie, en daarmee ook generaties. Een bijkomend effect is dat mantelzorgers worden ontlast. Klik hier voor meer informatie.

Na eerdere Kameraten in Friesland, worden nu ook mbo-studenten ROCTOP (Verzorging en Welzijn) in Amsterdam een maatje voor mensen met dementie. De studenten zullen zich niet richten op het verlenen van zorg, maar zullen juist kleur aan de dag geven. De geselecteerde studenten gaan naast Kameraat zijn voor mensen met dementie, ook meewerken in het Odensehuis en het verpleeghuis De Buitenhof van ouderenzorgorganisatie Cordaan.

Jo Visser fonds (voorheen Vereniging Het Zonnehuis) en Leyden Academy willen de samenwerking met ROCTOP voortzetten en de ervaringen verder uitbouwen vanuit het perspectief ‘evaluatie onderwijsvernieuwing’.

 

 

 

 

 
Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles