Verslag Zomervisite van Inge

14 augustus 2017
Vandaag heb ik met drie bewoonsters van het verzorgingstehuis gesproken. Het eerste uur van de middag heb ik bij mevrouw A. gezeten. Omdat het zo lekker weer was zaten we buiten, waar zij ook kon roken. Ze had haar hele leven in Rotterdam gewoond en is een paar jaar geleden naar Amstelveen verhuist om dichterbij haar dochter te zijn, die ook in Amstelveen woont. Echter is het haar erg tegengevallen: haar dochter komt haar nauwelijks opzoeken en nu voelt ze zich erg alleen. Haar dochter is een tijd geleden bevallen van een tweeling, maar door de drukte heeft mevrouw A. deze kinderen nog niet gezien, en ook haar dochter is sindsdien niet meer bij haar langs geweest. Ook doet ze niet graag mee aan de groepsactiviteiten, dat is zogezegd niks voor haar. Aan het begin van het gesprek was mevrouw A. gesloten en nors, maar gaandeweg het gesprek opende ze meer. Ik heb haar de rest van de middag nog enkele keren gezien en toen groette ze me vriendelijk.

Vervolgens ontmoette ik mevrouw L. Ik vroeg haar of ze het gezellig vond als ik even een praatje met haar kwam maken. Zij gaf aan dat ze eigenlijk wel heel graag naar buiten wilde in de rolstoel, en dus zijn we samen naar de Albert Heijn geweest, waar we een kopje koffie hebben gedronken en mevrouw wat boodschapjes heeft gedaan. Mevrouw L. ziet erg slecht, waardoor veel activiteiten voor haar onmogelijk worden. Lezen kan ze niet meer en televisiekijken gaat moeizaam. Daarnaast deed ze vroeger graag kaartspelletjes en puzzelde ze veel, maar sinds haar zicht achteruit is gegaan is dit voor haar onmogelijk geworden. Hierdoor wordt haar wereld erg klein, en verveelt ze zich vaak. Haar zoon komt regelmatig, maar haar dochter heeft al een poos geen bezoek meer gebracht aan mevrouw, en daar was ze boos over.

Met mevrouw O. heb ik op haar eigen verzoek ook nog een rondje buiten gelopen. Het was prachtig weer en mevrouw wilde graag even naar buiten. Ze was erg blij om er even tussenuit te zijn; haar kinderen waren allemaal op vakantie en dus kwam ze niet meer zoveel buiten.

Alle drie de vrouwen gaven aan dat ze het heel prettig vonden om met mij te praten of even een rondje te lopen. Ze vroegen mij ook of ik binnenkort nog een keer kwam. Al met al heeft deze middag mij veel voldoening gegeven.

15 augustus 2017
Gisteren had ik mevrouw H aangeboden om eind van de middag nog een rondje te wandelen. Toen vond ze het wat te laat, dus had ik haar beloofd dat ik de middag erna wat eerder zou komen. Helaas regende het op het moment dat ik bij mevrouw H aankwam, en konden we niet naar buiten. Dat vond ze heel erg. Ik heb wel een lange tijd met haar zitten praten over vroeger; ze heeft 50 jaar lang met haar man in de horeca gewerkt en kon hier leuke verhalen over vertellen. Ze krijgt helaas geen regelmatig bezoek van haar kinderen. Toen ze net in de Luwte woonde, kwamen ze wat vaker. Nu ze hebben gezien dat ze op een goede plek zit, verwatert het contact en daar heeft mevrouw veel verdriet van.

Toen ik aan mevrouw W vroeg of zij met mij een praatje wilde maken, zei ze: ‘’heel erg graag’’. Het was geen goed weer dus we konden helaas niet naar buiten. Mevrouw W had het niet zo makkelijk, ze had erg veel pijn en haar lichaam liet haar voor haar gevoel in de steek. Ze vond het fijn om mij te vertellen over vroeger en wat ze graag deed. Ze was dankbaar voor het gesprek wat we hadden gehad.

18 augustus 2017
Mevrouw B is enkele weken geleden aan haar voeten geopereerd. Mevrouw B is nog maar 75 jaar en kan dus goed lopen met behulp van een rollator. Haar twee zonen waren op vakantie, dus momenteel was het erg stil. Ze vindt het heerlijk om te zwemmen, maar kan dit niet meer alleen. Vanuit het huis wordt er niets geregeld en dat vindt ze erg jammer. Ze heeft dit ook al meerdere keren aangegeven. Ze vond het heel leuk dat ik een poosje met haar had gepraat.

Omdat mevrouw H zo had gebaald dat ze niet naar buiten kon, ben ik haar toen het mooi weer was direct weer op gaan zoeken. Ze was al in geen weken meer buiten geweest en ze vond het heel fijn om er weer even uit te zijn.

22 augustus 2017
Vandaag ben ik met mevrouw K naar buiten geweest. Ze was eerst wat twijfelend over het weer, maar wilde toch even proberen om een klein rondje te lopen. Toen we eenmaal buiten waren vond ze het heerlijk, en zijn we naar het huis van haar dochter geweest. Haar dochter woont een paar straten verderop en komt ongeveer elke dag bij haar moeder langs. Ook toen mevrouw in het ziekenhuis lag vanwege een hersenbloeding, was haar dochter er voor haar. Mevrouw vond het fantastisch om haar dochter te verrassen met een bezoekje aan huis.

Meneer D vond het erg spannend om naar buiten te gaan. Maar het was erg lekker weer en de zuster heeft hem overtuigd dat een klein rondje hem goed zou doen. Uiteindelijk ben ik ruim 1,5 uur met meneer op pad geweest. Meneer heeft zijn hele leven al in Amstelveen gewoond, dus hij herkende veel mensen op straat en in de winkels. Hij leefde op bij het zien van al deze mensen. We hebben nog een ijsje gegeten en zijn vervolgens naar huis gegaan.

Beiden waren ontzettend blij dat ze even naar buiten waren geweest.

24 augustus 2017
Ik had mevrouw A. op dinsdag nog even kort gesproken en zij gaf aan dat ze niet zo gelukkig was. Ze had veel pijn en ze was ook niet altijd heel tevreden over de gang van zaken in het huis. Zij had wel zin om met mij te wandelen, dus ik ging zoals beloofd vanmiddag naar haar toe. We zijn samen naar de Albert Heijn geweest en vervolgens nog een klein rondje door het centrum gelopen. Ze vond het erg leuk dat ik er met haar op uit ging. Haar dochter, die ook in Amstelveen komt, is een maand geleden voor het laatst geweest omdat ze het erg druk heeft met de kinderen. Mevrouw A. durft niet aan te geven dat ze het leuk zou vinden om haar wat vaker te zien, omdat ze het gevoel heeft dat ze dan ‘zeurt’.

Met mevrouw L. was ik vorige week al een keer naar buiten geweest, en ook deze keer was ze erg verheugd om me te zien. We zijn samen naar de winkels geweest, waar we een cadeautje hebben gekocht voor een kennis die zwanger is. Daarna hebben we nog een ijsje gegeten. Ze heeft genoten van de middag maar was aan het eind erg moe. Ze hoopt me vaker te zien.

25 augustus 2017
Mevrouw H had mij de dag ervoor gevraagd of ik nog tijd had om een rondje met haar te lopen. We zijn naar de Albert Heijn geweest om haar dagelijkse borrel te halen. Daarna zijn we nog door het centrum gelopen en hebben we een ijsje gegeten. Inmiddels heb ik haar 3 keer gezien, en ik merk dat ze steeds opener wordt. Ze vindt het erg prettig dat ik de tijd voor haar neem.

Mevrouw S had vandaag slecht nieuws gekregen over de gezondheid van een familielid. We hadden begin deze week afgesproken om vanmiddag te gaan lopen, maar ze wilde gezien de tegenslag van die dag maar een klein rondje lopen. Ze vond het fijn om het er met mij even over te hebben en tegelijkertijd even wat frisse lucht te krijgen. Toch was ze erg verdrietig.

Mevrouw N zit eigenlijk altijd binnen, met de gordijnen dicht en de televisie aan. Ik vroeg haar of ze zin had om een rondje te wandelen. We zijn uiteindelijk een uur buiten geweest en mevrouw heeft genoten van de zon en de frisse lucht. Ze heeft 1 dochter en die komt haar elke zaterdagmiddag bezoeken. Vroeger kwam er altijd een vrijwilligster met haar wandelen, maar die is er om onbekende reden mee opgehouden. Sindsdien komt ze alleen buiten als het op zaterdagmiddag mooi weer is.

Ik heb vandaag nog veel mensen gesproken die het erg op prijs zouden stellen als ik in de toekomst nog met hen zou wandelen. Daarom heb ik besloten om op vrijwillige basis nog twee uur in de week naar het verzorgingstehuis te gaan.

 

 
Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles