studenten - Geplaatst op 07-11-2016

Project JongBelegen

Project JongBelegen; richt zich op de ontmoeting in de leefwereld tussen jong en oud. Daarnaast ondernemen ze samen een activiteit. Dat kan zijn samen naar een museum, samen een schilderij maken, samen luisteren naar muziek. enz. Ieder project levert een product op: een foto, een schilderij, een verhaal enz. Deze producten worden getoond aan de deelnemers en/of de stad.

Doel van het idee

●Het wegnemen van vooroordelen over de ouderenzorg; ●Studenten kennis laten maken met de leefwereld van ouderen; ●Wederkerige uitwisseling; ●De ontmoetingen leiden tot een creatief product wat wordt verspreid in de omgeving.

Wie is de doelgroep?

Studenten Zorg & Welzijn en ouderen uit de buurt

Wat heb je nodig?

Er is een reader gemaakt voor JongBelegen met inspirerende fotos en teksten van het project met een heldere opzet en uitwerking van het project.

Meer informatie link

http://www.beteroud.nl/ouderen/nieuws-jongbelegen-studenten.html

Van harte aan te raden want?

We nodigen al deze klassen uit op een jaarlijkse reünie. Een reünie waar jong en oud elkaar weer ontmoeten en herinneringen worden opgehaald, foto's worden bekeken en plannen worden gemaakt. Deze reünie zou plaats kunnen vinden op de oudere variant van het bevrijdingsfestival in Zwolle. Dit festival richt zich op ouderen en is een integraal onderdeel van het bevrijdingsfestival in Zwolle. Ik stel me voor dat jong en oud samen dansles krijgen of samen een kickboks les. Jong en oud samen op de foto of samen zich verkleden in het beroep wat ze willen of hadden willen worden. Jong en oud samen muziek maken of een lied zingen. Enfin een swingende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Houd er rekening mee dat

Opleidingen kunnen zich hier presenteren met het aanbieden van een opleiding richting ouderenzorg. Een zinderende plek die een totaal ander beeld geeft dan de beelden die men normaal gesproken heeft van de ouderenzorg. En dit is precies een van de bedoelingen van Levensles.

Bijlage:

Download

Contactpersoon en Organisatie

Cornelis Kapitein, docent/onderwijsinnovator
Deltion College School voor Welzijn

0 mensen vinden dit een goed idee.

Stem voor dit idee
Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles