praktijk - Geplaatst op 28-03-2017

LAB1870, muzikaal experiment tussen jongeren en ouderen

LAB1870 is een initiatief van het van der Capellen scholengemeenschap, Meander college, Driezorg, poppodium Hedon en Glimlachproducties, organiseert na het grote succes van de de afgelopen twee edities in 2017 vanaf maart een nieuwe versie van het muzikale experiment. De insteek is om jongeren en ouderen samen te brengen in de setting van een muzikaal avontuur. Laten zien dat ouderen en jongeren prima kunnen samenwerken en laten zien dat beide generaties tot veel in staat zijn. Ouderen die jaren geleden hun muziek instrument `in de wilgen hebben gehangen` worden uitgedaagd om deze weer op te pakken. Het plezier dat gedurende het proces onderling naar voren zal komen en het avontuur om straks met elkaar op een podium te staan zal zowel het oudere als het jongere publiek inspireren.

Doel van het idee

De bedoeling is om tijdens de 5 maanden van dit project minimaal 5 shows te doen voor publiek. De optredens zijn o.a. op scholen, in woonzorgcentra en andere speciale locaties zoals bv. de vrouwengevangenis en ‘uiteraard’ tijdens het seniorenfestival op 5 mei in Zwolle op locatie Nooterhofpark. Deze laatste als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Overijssel. De begeleiding van koor en band staat onder professionele begeleiding van muziekdocent Wouter de Goeij van o.a. popschool Grandesco. een uniek Zwols experiment waarbij jongeren tot en met 18 jaar en senioren 70 plus met elkaar muzikaal aan de slag gaan! De 25 amateur deelnemers vormen een band en popkoor dat zowel muzikale liedjes uit het heden als verleden onder haar hoede neemt. Het treffen van twee generaties, respect maar vooral plezier zijn de ingrediënten voor dit project. De jongste deelnemer is 13 jaar oud en de oudste deelnemer is maar liefst 93 jaar jong.

Wie is de doelgroep?

Jongeren t/m 18 jaar en senioren vanaf 70 jaar met muzikaal talent.

Wat heb je nodig?

Het kan handig zijn om tijdig de fondsen- en sponsorwerving te starten.

Meer informatie link

http://www.lab1870.nl/

Van harte aan te raden want?

Ouderen die jaren geleden hun muziek instrument `in de wilgen hebben gehangen` worden uitgedaagd om deze weer op te pakken. Het plezier dat gedurende het proces onderling naar voren zal komen en het avontuur om straks met elkaar op een podium te staan zal zowel het oudere als het jongere publiek inspireren.

Houd er rekening mee dat

Het project duurt 5 maanden en deelnemers zullen wekelijks vrij moeten plannen voor een gezamenlijk oefenmoment met daarnaast individuele thuisopdrachten.

Contactpersoon en Organisatie

Richard Jongetjes
Van der Capellen scholengemeenschap

0 mensen vinden dit een goed idee.

Stem voor dit idee


Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles